PeoplePath AB lanserar Djurloftet *SE press release*

Djurloftet lanserades nionde september och ska bli sveriges ledande mötesplats för landets husdjursägare. Efter att ha varit live i två dagar har Djurloftet redan fått över 2000 husdjur inlagda på siten.

PeoplePath AB lanserade den nionde september siten Djurloftet.se. Djurloftet spinner vidare på PeoplePaths tidigare tema från det populära barnspelet Djur.nu men denna gång inriktar de sig mot en äldre målgrupp med ett tydligare intresse av husdjur.

Djurloftet gör det möjligt för husdjursägare att ge sitt djur en egen plats på nätet, skapa stamtavlor, och knyta kontakter med andra djurägare. PeoplePath hoppas Djurloftet ska bli Sveriges självklara mötesplats för Sveriges husdjursägare.

Utvecklingsansvarige Conny Thimrén tror framförallt på stamtavlorna som en kontakt och intresseskapare.

– När vi sålde våra kattungar hemma hade det varit jätteroligt att få ett litet fönster för att kunna följa kattungarnas uppväxt även efter att de lämnat vårt hem. Djurloftet gör detta möjligt i flera generationer genom just vår funktion för stamtavla, det går att se vem som exempelvis fick våra kattungars kattungar vilket kan inbjuda till att ta kontakt med denna nya ägare till vår katts barnbarn.

Redan efter några dagars verksamhet har över två tusen husdjur med bilder lagts in på siten. Marknadsansvarige Mikael Palmstedt tror att Djurloftet på sikt kan komma att bli en mötesplats även för mer professionella uppfödare.

– Just nu är det mest de äldre medlemmarna från vårt barnspel djur.nu som hittar till Djurloftet. På sikt tror vi dock vi kan bredda vår målgrupp rejält och framförallt få en äldre publik som mer kommer från landsbygden. I nuläget är det mer Stockholm som dominerar bland våra användare men vi räknar med att kunna ändra detta under höstens kommande kampanjer.

Vid lanseringen är Djurloftet en sluten site, användarna kan alltså inte använda eller koppla vad de lägger in på Djurloftet någon annanstans. På sikt är både Conny och Mikael ense om att Djurloftet måste få en eller två kärntjänster som går att integrera med andra siter och tjänster. Detta tror de leder både till ett mervärde för användarna och viral spridning för Djurloftet, en stor kandidat som kärntjänst är stamtavlorna men även välkategoriserade djurbilder kan vara en kandidat.

För Djurloftet gäller det nu att samla in all feedback som kommer från de användare som strömmat till siten och att dra siten i rätt riktning så Djurloftet kan hävda sig i konkurrensen med alla andra husdjursrelaterade siter på nätet. Ifall konceptet fungerar och siten inte har allvarliga buggar följer snabb lansering i Tyskland, Finland och Frankrike.

This entry was posted in startup trivia, svenskt. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.